Gipsblokken

Gipsblokken worden gemaakt uit mineralen die zijn neergeslagen bij het opdrogen van binnenzeeën op ons continent. Dit materiaal wordt bewerkt en tot blokken geperst. Deze gipsblokken vormen een ideaal bouwmateriaal. Gipsblokken zijn sterk, veilig en betrouwbaar. Met Gipsblokken kunnen snel stevige niet dragende scheidingswanden worden gebouwd.

Productvarianten

Gipsblokken zijn niet alleen gemakkelijk verwerkbaar. Ze hebben ook specifieke voordelen.

  • geluidsisolerend
  • warmte isolerend
  • vochtregulerend
  • brandvertragend

Doordat de Gipsblokken in elkaar schuiven met behulp van hol en dolkanten, vormen ze een stevige massieve wand. Ze zijn er in vele vormen en soorten. Onder meer kwartronde gipsblokken. Dat maakt wat gipsblokken tot een uitstekend bouwmateriaal.

Voordelen

De vochtregulerende werking van de blokken ontstaat doordat ze in staat zijn veel vocht op te nemen en weer af te staan, wat condens- en schimmelvorming tegengaat. Voor vochtige ruimten zoals badkamers zijn speciale waterafstotende gipsblokken beschikbaar. Doordat de Gipsblokken bestand zijn tegen temperatuur- en vochtigheidswisselingen, zullen de wanden geen scheuren gaan vertonen als gevolg van krimp.

De brandwerende werking van de blokken is ook zeer goed. Een Gipswand van 7 cm dikte heeft een brandvertragende werking van 80 minuten en een wand met een dikte van 10 cm werkt 120 minuten brandvertragend.

Mogelijkheden

Uiteraard blijven de mogelijkheden van gipsblokken niet alleen beperkt tot binnenwanden. Er zijn meerdere doeleinden te bedenken. Doordat de blokken te zagen zijn zonder afval kan er zeer efficiënt mee gebouwd worden. De blokken worden geleverd en gebouwd onder KOMO attest-met-productiecertificaat.